276 in Vatra Dornei
|

Sustenabilitate

Bucură-te de o vacanță într-un loc în care natura încă e la ea acasă. Vara, fii hoinar pe cărări cu soare, respiră aerul curat și admiră peisajele frumoase și unice ale Țării Dornelor.

Iarna, bucură-te de domeniile schiabile dornene. Pentru a proteja mediul, zăpada artificială produsă aici este fără adaos de chimicale, apa care ajunge pe pârtii fiind captată, fie din râul Dorna și filtrată corespunzător de mai multe ori, fie din sistemul de alimentare cu apă al orașului.


Proiectul Municipiu Verde – Mobilitate urbană durabilă

Prin realizarea acestui proiect se urmărește fluidizarea traficului din stațiune, dar mai ales protejarea mediului prin reducerea noxelor, fapt benefic atât pentru locuitori, cât și pentru turiști: înființarea unui sistem de transport public, achiziția de autobuze hybrid (diesel/electric), de natură a utiliza resurse curate de energie, cu reducerea poluării și asigurarea unui confort sporit, realizarea infrastructurii pentru biciclete în zona centrală a municipiului, sunt doar câteva dintre măsurile sustenabile, menite a satisface nevoile din prezent, fără a afecta generațiile viitoare.

De asemenea, din ce în ce mai mulți antreprenori din zona Dornelor investesc în energie regenerabilă.

ONG-urile locale, împreună cu voluntarii lor, sunt implicate în campanii de ecologizare, de conștientizare a importanței de a avea un mediu curat și de responsabilizare a populației și a turiștilor deopotrivă.