15 in Vatra Dornei
|

Țara Dornelor

“ȚARA DORNELOR” este un ONG local axat pe ecoturism. De-a lungul anilor, Țara Dornelor a realizat singura rețea locală de produse și servicii ecoturistice, din zonă, menită să ofere experiențe de neuitat și este în prezent singura destinație de ecoturism din Bucovina, recunoscută la nivel național. Asta înseamă că aici există o preocupare reală față de valorile naturale și culturale cu care au fost înzestrate cele 10 comunități locale, inclusiv cea din Vatra Dornei.

Ecoturismul este atitudinea potrivită, care vă poartă pașii către o varietate de experiențe autentice ce combină mișcarea în aer liber cu bucatele locale oferite de gazde și cu activitățile specifice zonei: încondeiatul oălor, sculptura în lemn, creșterea animalelor, procesarea laptelui, colectarea și valorificarea ciupercilor și fructelor de pădure.

Ghizii locali sunt și ei parte a poveștii și vă oferă o adevărată incursiune în lumea traseelor montane, care se pot parcurge la pas, cu bicicleta sau în șaua calului, și a potecilor tematicecă vă dezvăluie farmecul ariilor naturale protejate.

Pentru ceva mai multă aventură, vă însoțesc cu barca pe râul Bistrița, în drumeții călare pe trasee itinerante, la schi de tură și la observarea naturii în ritualurile de împerechere ale cocoșului de munte, primăvara, și ale cerbilor, toamna.

Dacă vă doriți astfel de experiențe inedite, echipa de management a destinației, de la Asociația de Ecoturism Țara Dornelor, vă așteaptă cu cazare în unități ecoturistice, produse locale, evenimente gastronomice de tip eco-brunch și cupachete turisticecroite după nevoia de conectare cu natura, cu oamenii și cu obiceiurile lor pe aceste meleaguri.

Accesați www.taradornelor.ro pentru mai multe informații despre acest izvor de verde care vă umple de energie!


– Asociația de Ecoturism Țara Dornelor